House in Showa-cho / FujiwaraMuro Architects

first_img Japan Area:  70 m² Year Completion year of this architecture project Houses CopyHouses•Abeno Ward, Japan 2007 CopyAbout this officeFujiwaraMuro ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAbeno WardHousesJapanPublished on August 18, 2010Cite: “House in Showa-cho / FujiwaraMuro Architects” 18 Aug 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?昭和町住宅 / Fujiwaramuro Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/73463/house-in-showa-cho-fujiwaramuro-architects Clipboard “COPY” Photographs:  Toshiyuki YanoText description provided by the architects. Showa-cho is a quiet place even though it is downtown. There are many people residency from a long time ago. The design of the residence has a narrow frontage, which is a part of a row house (17.89m x 3.94m). The design of the residence is that the street in front of the house could be a part of scenery rather than to be closed towards the street.Save this picture!© Toshiyuki YanoRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityA big problem in the progress of the planning was that it could take only less than 3 meters for effective flange width inside when it was built in such a long narrow lot. According to this condition, it was studied many times on how it could have an expansive feeling and continuity from the street side to the end of the back of the house.Save this picture!© Toshiyuki YanoThe main solution was to use cross section construction. From the south side that faces the street, a tree (Ternstroemia gymnanthera) was planted. The living room has 5.6m of ceiling height, “stairwell and stairs spaces”, “4 layers of construction from basement to 3rd floor each rooms”, “a small outside stairwell”. Each floor is not piled up, but adopted the skip floor method, which made a gap. This method made it possible to see the outside street from the back rooms so, that it could be unified with outside of the house and create a larger atmosphere.Save this picture!© Toshiyuki YanoDespite the stairs being in the center of the house it is not blocking the view of outside. Glass was used for every partition wall. Slits were also made on the floors and ceilings. From these effects, the house can be unified with the outside and therefore create a larger atmosphere within the house.Save this picture!© Toshiyuki YanoIn general, when constructing on a small plot of land, planning tends to take on the idea of making the property spacious, but keeping privacy inside within the property. In such a case, the façade would normally be built with a wall, but then it would create an enclosed and pressured atmosphere. Since the Showa-cho property is a small plot of land, the house was constructed with a courtyard to follow the building coverage ratio by using almost all of ratio.Save this picture!© Toshiyuki YanoIn this case, the house in Showa-cho, deliberately included the city side to scenery and made façade by planting a tree in the space in front of the house that made it could be seen inside of the house, too.Save this picture!© Toshiyuki YanoProject gallerySee allShow lessWorld’s Tallest Steel BuildingsArticlesLearning Cube + Dairy House / University of Colorado DenverArticles Share House in Showa-cho / FujiwaraMuro Architects House in Showa-cho / FujiwaraMuro ArchitectsSave this projectSaveHouse in Showa-cho / FujiwaraMuro Architects Architects: FujiwaraMuro Architects Area Area of this architecture project “COPY” Photographs Save this picture!© Toshiyuki Yano+ 17 Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/73463/house-in-showa-cho-fujiwaramuro-architects Clipboard Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *