Windhover 3 / Ailtireacht

first_imgCopyAbout this officeAiltireachtOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesIrelandPublished on December 05, 2011Cite: “Windhover 3 / Ailtireacht” 05 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HousePartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsBedroom furnitureFlexformMirror – EgonWaterproofing/SealantsEffisusPre-Fab System – Ecofacade Pre-fab TrueSealConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXRoller Shades – Arion Large SizedWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberTiles / Mosaic / GresiteTerrealSunscreen – Terracotta BaguettesWoodHESS TIMBERTimber – GLT BauBucheLightingLumenpulseLED Projector Lumenbeam GrandeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Windhover 3 / AiltireachtSave this projectSaveWindhover 3 / Ailtireacht Architects: Ailtireacht Area Area of this architecture project Ireland ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/187986/windhover-3-ailtireacht Clipboard Area:  125 m² Year Completion year of this architecture project Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/187986/windhover-3-ailtireacht Clipboard “COPY” Projects Photographs “COPY” Photographs:  Paul TierneyText description provided by the architects. Within this suburban end of terrace double-breasted period house the rear return is remodeled and a new external pavilion designed to provide contemporary garden focused living spaces. The masonry mass of the back wall of the rear return of the original house acted as a barrier to the garden at both ground and first floor level, once removed a new granite terrace is laid addressing the garden, above which floats a folding and cranked roof plane, clad in zinc and anchored to the ground at key moments. The roof encloses the internal volumes and defines the intermediate courts between the old house and the new pavilion. Save this picture!© Paul TierneyRecommended ProductsCurtain WallsOTTOSTUMM | MOGSCurtain Walls SystemsCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornCurtain WallsJansenFacade Systems – VISS Fire EI30The geometry of the roof plane is composed around the enclosure of the views of the garden from the main house, the definition of the spaces below and the competing geometries of the site and the house. Save this picture!© Paul TierneyInfill glazing and timber complete the internal enclosure, which then folds back to merge and confuse the definition of the interior and exterior in the summer months.Save this picture!© Paul TierneyProject gallerySee allShow less12th Annual Glenn Murcutt International Architecture Master ClassArticlesFinland´s Participation at Shenzhen Hong Kong Biennale for Urbanism and ArchitectureArticles Share 2006 Save this picture!© Paul Tierney+ 13 Share CopyHouses•Ireland Windhover 3 / Ailtireacht Year:  ArchDailylast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *